Print Friendly and PDF

2015. május 22., péntek

Hortobágyi palacsinta




Hozzávalók : 

- 1 adag palacsinta
a paprikás csirkéhez
- 4-5 felső csirkecomb
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- olaj
- só, bors
- fűszer pirospaprika
- fél csokor petrezselyem
- liszt, tejföl a habaráshoz

Elkészítés : 

A palacsintát a recept szerint elkészítem.
A csirkéről a bőrt eltávolítom, lemosom.
Egy serpenyőbe olajat hevítek. Megdinsztelem az apróra vágott hagymákat, majd rádobom a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Sózom, borsozom, hozzáadom a fűszerpaprikát. Felöntöm vízzel, majd belerakom a csirkét. Puhára párolom, majd megszórom a finomra vágott petrezselyemmel.
A húst kiemelem a lecsós szaftból, és egy tányérra teszem, majd a lét behabarom a csomómentesre kikevert lisztes tejföllel, hőkiegyenlítés után. A puha húst leszedem a csontról, és leturmixolom egy kevés paprikás szósszal.
A palacsintákat megkenem a szószos húspéppel, összehajtogatom, majd nyakon locsolom a szósszal.
Ecetes fejes salátával tálalom.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...