Hozzávalók :
- 75 g tejszín
- 50 g cukor
- 70 g vaj
- 100 g méz
- 40 g liszt
- 100 g koktélcseresznye
- 250 g szeletelt mandula
- 10-15 dkg étcsokoládé
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A koktélcseresznyét lecsöpögtetem, és feldarabolom.
A tejszínt a mézzel, a cukorral és a vajjal felforralom, leveszem a tűzről, majd belekeverem a lisztet. Hozzáadom a mandulát és a cseresznyét.
Rövid pihentetés után, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát, majd 175-180 fokon, 8-12 perc alatt megsütöm.
Miután langyosra hűlt, pogácsaszaggatóval köröket vágok a tésztából, aminek az alját vízgőzön olvasztott csokival vonok be, amibe villával hullámokat húzok.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése