2015. május 31., vasárnap
Rumos-szilvás párna
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 30 dkg tejföl
- egy csipet só
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
a töltelékhez
- 1 üveg házi szilvalekvár
- 2-3 ek. rumos szilvakrém
a szóráshoz
- 1 ek. vaníliás cukor
- 3-4 ek. porcukor
Elkészítés :
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrom. Meleg helyen 1 órán át pihentetem.
A sűrű, házi szilvalekvárt a rumos gyümölcskrémmel lazítom, hogy kenhetőbb legyen.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen 3-5 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd kör alakú, kb. 6-8 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatom. Egy tésztalap közepére rakok 1 púpos evőkanálnyi lekvárt, vízzel megnedvesítem a kör szélét, majd egy másik kivágott kört helyezek rá, amit enyhén rányomogatok, a széleket villával összelapítva.
180 fokon, kb. 15-20 perc alatt világos aranybarnára sütöm.
Még melegen megszórom a vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Édes aprósütemény,
Élesztő,
Kelt tészta,
Liszt,
Porcukor,
Szilvalekvár,
Tej,
Tejföl,
Vaníliás cukor,
Zsír
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése