Hozzávalók :
- 70 dkg - 1 kg burgonya
- olívaolaj
- 2 szál póréhagyma
- só, fehérbors
- 2-3 dl tejszín
- csirkealaplé
Elkészítés :
A burgonyát megtisztítom, majd kockákra vágom.
A póréhagyma fehér részét felkockázom, majd egy kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a krumplit, sózom, borsozom, felöntöm vízzel vagy alaplével és puhára főzöm. Ezután hozzáadom a tejszínt, majd leturmixolom a zöldséglevest. Visszateszem a tűzre kb. 5 percre, hogy összeérjenek az ízek.
Jól lehűtve, hűtőben behűtve tálalom a póréhagyma apróra vágott zöld részével megszórva.
Bacon-nel is tálalható |
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése