Print Friendly and PDF

2015. május 27., szerda

Vichyssoise - hideg burgonyakrémleves



Hozzávalók : 

- 70 dkg - 1 kg burgonya
- olívaolaj
- 2 szál póréhagyma
- só, fehérbors
- 2-3 dl tejszín
- csirkealaplé

Elkészítés : 

A burgonyát megtisztítom, majd kockákra vágom.
A póréhagyma fehér részét felkockázom, majd egy kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a krumplit, sózom, borsozom, felöntöm vízzel vagy alaplével és puhára főzöm. Ezután hozzáadom a tejszínt, majd leturmixolom a zöldséglevest. Visszateszem a tűzre kb. 5 percre, hogy összeérjenek az ízek.
Jól lehűtve, hűtőben behűtve tálalom a póréhagyma apróra vágott zöld részével megszórva.


Bacon-nel is tálalható










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...