Hozzávalók :
kb. 60-70 dkg krémsajthoz
- 1 vödör ( 850 g ) 20%-os tejföl
Elkészítés :
A tejfölt beleborítom ( nem keverem át ) egy apró lyukú szitába / szűrőbe, amit egy mély tál fölé helyezek, hogy a tejfölből kifolyó tejsavó ne érintkezzen majd a szita aljával.
Berakom a hűtőbe, min. 12-24 órára, max. 2-3 napra.
Ha elkészült, kiváló süteménykrémekhez, szendvicskrém alaphoz, főzéshez, stb.
Megjegyzés : A kifolyt tejsavó nagyon egészséges, ezért vétek volna csak úgy kiönteni.
Érdemes gyümölcsös tejsavóitalt készíteni : a gyümölcsöt ( eper, banán, barack, stb. ) leturmixoljuk, ízesítjük egy kevés citromlével, ha az íz úgy kívánja, mézzel vagy cukorral, majd összekeverjük a savóval.
Reggelire, uzsonnára ideális.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése