2016. június 8., szerda
Babérleveles krumplifőzelék
Hozzávalók :
- 1 kg burgonya
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 3 nagy babérlevél
- só, bors
- 1 ek. fűszerpaprika
- kb. 2-3 dl tejföl
- kb. 2-3 ek. liszt
Elkészítés :
A kis kockákra vágott hagymákat az olajon megdinsztelem, majd megszórom a pirospaprikával. Rádobom a megtisztított, felkockázott burgonyát, sózom, borsozom és hozzáadom a babérlevelet. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzöm.
A lisztet elkeverem a tejfölben, majd hőkiegyenlítés után, behabarom a krumplit. Hagyom rotyogni 3-4 percet, majd lezárom.
A főzeléket tálalhatjuk főtt virslivel, pörkölttel, vagy fasírttal.
Jó étvágyat !
Címkék:
Babér,
Burgonya,
Fokhagyma,
Főzelék,
Fűszerpaprika,
Liszt,
Olaj,
Tejföl,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése