Print Friendly and PDF

2016. június 14., kedd

Cipócska



Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 1 tasak instant élesztő
- 2 dl langyos tej
- 2 tojás
- 1 tk. cukor
- 4 ek. olívaolaj
- 1-2 tk. só
kenéshez
- 1 tojás

Elkészítés : 

A lisztet az élesztővel elkeverem egy tálba, majd a többi hozzávalóval együtt sima, rugalmas tésztává gyúrom, dagasztom. Meleg helyen 1 órát kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 2 vagy 4 felé osztom, - attól függően, hogy mekkora cipókat szeretnék - átgyúrom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. A tetejüket lekenem az elhabart tojással, hagyom 20 percig pihenni, majd 175-180 fokon pirosra sütöm.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...