Print Friendly and PDF

2016. június 14., kedd

Édes-savanyú csirkemáj, tarhonyával



Ez az étel kicsit keveréke a Sztroganoff módra készülő és a mézes-mustáros ízvilágú szószos fogásoknak.




Hozzávalók : 

- 50 dkg csirkemáj
- 2 fej közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5-6 db csemege, ecetes uborka
- 2-3 ek. méz
- olaj
- só, bors
- majoránna
- kb. 1-1,5 dl mustár
- kb. 2 dl tejszín
köret
- tarhonya

Elkészítés : 

Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, amin megpirítom a finomra vágott hagymákat. A mézzel enyhén karamellizálom, majd hozzáadom a mustárt és egy kevés vizet. A szószba rakom a felkarikázott uborkát és a megtisztított, megmosott, kockára vágott  májat. Lefedve kb. 20 perc alatt puhára párolom. Ha puha a máj, akkor ízesítem sóval, borssal, majoránnával, és felöntöm a tejszínnel. Hagyom egyet rottyani, amíg krémesen sűrű lesz a szósz, majd tarhonyával tálalom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...