Hozzávalók :
- 20 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 10 dkg nádcukor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 ek. olaj
- 1 db. tojás
- 3-5 cl rum
- 3-4 dkg mazsola
- 25 dkg 20%-os tejföl ( vagy joghurt, kefir, aludttej )
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tejcsoki
- 1-2 ek. kandírozott narancshéj vagy 1 narancs lereszelt héja
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A csokikat kisebb darabokra tördelem, vagy késsel felaprítom. A kandírozott narancsot kockára vágom. A mazsolát langyos vízzel átmosom, majd beáztatom a rumba.
A süti hozzávalóit - a mazsolát a rummal együtt - csomómentesre kikeverem, majd sütőpapírral bélelt kenyérformába simítom.
180 fokon készre sütöm. Ha kész, rácsra téve hagyom hűlni.
Megjegyzés : A kész kenyereket akár fehércsokival be is vonhatjuk.
Ha ünnepekkor készítjük ezt a sütit, 1 tk. mézeskalács fűszerkeverékkel, vagy őrölt fahéjjal, gyömbérrel, szerecsendióval, vagy szegfűszeggel ízesíthetjük. Tökéletes lesz a Karácsonyi kakaó mellé.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése