Hozzávalók :
a limonádéhoz
- 5 citrom
- víz
- porcukor, ízlés szerint ( el is hagyható )
- jégkocka
a gyümölcs coulis-hoz
- 25-30 dkg cseresznye ( magozott )
- 2 púpos ek. cukor
- kb. 0,5-1 dl víz
- késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg
- 1 kk. lereszelt citromhéj
Elkészítés :
A gyümölcs szószhoz mindent egy lábosba teszek, és közepesen erős lángon megpárolom a cseresznyét. Ezután leturmixolom és félrerakom hűlni.
A citromok héját zöldséghámozóval levágom, majd kifacsarom a levüket, amit kevés cukorral pikánsra ízesítek.
Egy hosszú pohárba teszek 1-2 ek.-nyit a coulis-ból, rádobok 3-4 jégkockát, és felöntöm a limonádéval.
Megjegyzés : A gyümölcsszószt már előző nap is elkészíthetjük, és jól lehűthetjük. Még finomabb, ha a coulis-t jégkockatartóba lefagyasztjuk, és úgy ízesítjük az italunkat, hogy átvegye rögtön a jégkocka szerepét is.
Limonádé helyett fogyaszthatunk ásványvizet, vagy citrusos üdítőt is.
Rakhatunk az italunkba citromhéjat, mentát, vagy gyümölcskarikákat, stb.
Egészségünkre !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése