Print Friendly and PDF

2016. június 29., szerda

Göngyölt vagdalt, Csáky módra




Hozzávalók : 

a vagdalthoz
- 50 dkg darált hús ( sertés lapockát használtam )
- só, bors, ízlés szerint
- 1-2 ek. mustár
- 1 fej finomra vágott hagyma
- 2 gerezd apró kockára vágott fokhagyma
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
a töltelékhez
- 4-5 nagy, húsos paprika
- 2-3 nagyobb paradicsom
- 5-10 dkg bacon
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint erős paprika
- 2-4 tojás
- só, bors
- 1 ek. aprított petrezselyem

Elkészítés : 

A vagdalt hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd hűtőben hagyom pihenni, hogy összeérjenek az ízek. A töltelék alapanyagaiból egy sűrű, kevés vízzel készült, inkább pirított, mint párolt, szaftos tojásos lecsót készítek. Hagyom hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
A darált húsos masszát egy enyhén kiolajozott ( így könnyebb lesz dolgozni vele, mert nem tapad le ) alufóliára simítom, és kb. ujjnyi vastag téglalapra formázom. A húsra kanalazom a lecsót, majd feltekerem. 180-190 fokon aranybarnára sütöm.
Ha kihűlt, felszeletelem. Mellé salátát, burgonya vagy rizs köretet készítek.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...