Print Friendly and PDF

2016. június 26., vasárnap

Egyszerű joghurtos eperfagylalt




Hozzávalók : 

a gyümölcsalaphoz ( coulis-hoz )
- 300g eper
- 1 tk. reszelt citromhéj
- 2-3 púpos ek. cukor ( függ az eper édességétől is, ízlés szerint )
- 1/2 vaníliarúd ( vagy 1-2 csomag Bourbon vaníliáscukor )
- kb. 0,5 dl víz
továbbá
- 1 nagy doboz joghurt


Elkészítés : 

Egy lábosba teszem a vizet, a cukrot, a kikapart vaníliamagokat,  a kicsumázott, feldarabolt epret és a citromhéjat. Közepesen magas lángon, néha megrázogatva felforralom, hogy a cukor is elolvadjon és a gyümölcs is megpárolódjon.
Ezután a keveréket leturmixolom - aki nem szereti a magokat, át is szűrheti - és hagyom hűlni. A langyos gyümölcs coulis-t összekeverem a joghurttal és formába kanalazva kifagyasztom.





Megjegyzés : A joghurtos eperkeveréket töltsük csak 3/4 részig a formába, majd coulis-val fedjük be.
Akár csokiba vagy kókuszreszelékbe is márthatjuk fogyasztás előtt.












Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...