Hozzávalók :
a gyümölcsalaphoz ( coulis-hoz )
- 300g eper
- 1 tk. reszelt citromhéj
- 2-3 púpos ek. cukor ( függ az eper édességétől is, ízlés szerint )
- 1/2 vaníliarúd ( vagy 1-2 csomag Bourbon vaníliáscukor )
- kb. 0,5 dl víz
továbbá
- 1 nagy doboz joghurt
Elkészítés :
Egy lábosba teszem a vizet, a cukrot, a kikapart vaníliamagokat, a kicsumázott, feldarabolt epret és a citromhéjat. Közepesen magas lángon, néha megrázogatva felforralom, hogy a cukor is elolvadjon és a gyümölcs is megpárolódjon.
Ezután a keveréket leturmixolom - aki nem szereti a magokat, át is szűrheti - és hagyom hűlni. A langyos gyümölcs coulis-t összekeverem a joghurttal és formába kanalazva kifagyasztom.
Megjegyzés : A joghurtos eperkeveréket töltsük csak 3/4 részig a formába, majd coulis-val fedjük be.
Akár csokiba vagy kókuszreszelékbe is márthatjuk fogyasztás előtt.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése