Print Friendly and PDF

2016. június 1., szerda

Cukros buci



Hozzávalók : 

- 80 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- 3 dl langyos tej
- 4 tojás
- 10 dkg nagyon puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
kenéshez
- 1 tojás
a szóráshoz
- 2-4 ek. nádcukor

Elkészítés : 


Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatom 1,5 dl langyos tejben. majd a többi hozzávalóval összedolgozom, és fakanállal addig verem, amíg hólyagos, sima tészta nem lesz. Letakarva 45-50 percig kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 20-24 ( mérettől függően ) részre vágom, és tenyérrel zsömle formára formázom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, egymástól elég távolságra. Lekenem egy elhabart tojással és megszórom a nádcukorral. Langyos helyen 15-20 percig pihentetem, majd 180 fokon aranybarnára, készre sütöm.



A reggeli kávé mellé, vagy uzsonnára, lekvárral, sajtkrémmel isteni finom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...