Print Friendly and PDF

2016. június 18., szombat

Karamellás palacsinta



Hozzávalók : 

- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 8 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5-10 dkg omlós karamella cukor
a szóráshoz
- fahéjas porcukor

Elkészítés : 

A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A sárgájához adom a cukrokat, a vajat és habosra keverem, majd a tejjel, sütőporos liszttel, fehérjehabbal csomómentesre kikeverem. Ezután hozzáadom a tejszín és a kisebb darabokra tördelt karamellt is.
Palacsintasütőben egy evőkanálnyi csorgatok a masszából, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Fahéjas porcukorral megszórva tálalom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...