Print Friendly and PDF

2016. június 4., szombat

Karamellás-epres palacsinta




Hozzávalók : 

- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 6 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10-15 dkg eper
a karamellhez
- nádcukor
a szóráshoz
- porcukor


Elkészítés : 

A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A sárgájához adom a cukrokat, a vajat és habosra keverem, majd a tejjel, sütőporos liszttel, fehérjehabbal lazítva csomómentesre kikeverem. Ezután hozzáadom a tejszín is.
Palacsintasütőben egy evőkanálnyi csorgatok a masszából, és amíg sül, megszórom a tetejét kb. 1 tk. nádcukorral. Megfordítom, és készre, aranybarnára sütöm. Így az egyik oldal kellemes aromájú  karamell réteget kap.

A palacsintákat megszórom a feldarabolt eperrel ( ha előzőleg egy kevés cukorral kikeverjük, levet is ereszt és még finomabb lesz ) és egy kevés porcukorral.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...