2016. június 4., szombat
Karamellás-epres palacsinta
Hozzávalók :
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 6 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10-15 dkg eper
a karamellhez
- nádcukor
a szóráshoz
- porcukor
Elkészítés :
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A sárgájához adom a cukrokat, a vajat és habosra keverem, majd a tejjel, sütőporos liszttel, fehérjehabbal lazítva csomómentesre kikeverem. Ezután hozzáadom a tejszín is.
Palacsintasütőben egy evőkanálnyi csorgatok a masszából, és amíg sül, megszórom a tetejét kb. 1 tk. nádcukorral. Megfordítom, és készre, aranybarnára sütöm. Így az egyik oldal kellemes aromájú karamell réteget kap.
A palacsintákat megszórom a feldarabolt eperrel ( ha előzőleg egy kevés cukorral kikeverjük, levet is ereszt és még finomabb lesz ) és egy kevés porcukorral.
Jó étvágyat !
Címkék:
Eper,
Liszt,
Nádcukor,
Palacsinta,
Porcukor,
Sütőpor,
Tej,
Tejszín,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése