Hozzávalók :
- 1/2 adag linzer tészta
- 1 adag citromkrém
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2-2,5 dl tejszín
- 1 tk. vaníliás cukor
- 6-8 levél bazsalikom
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés :
A citromkrémet elkészítem, és jól behűtöm.
A sütőt előmelegítem.
A linzer tésztából nagyobbacska köröket szaggatok - a kosárforma átmérőjénél pár centivel nagyobbat, hogy felérjen a tészta oldalára is, 1-1,5 cm-es peremet képezve - amit beleegyengetek a formába. Sütőpapírt helyezek a tésztára, amire babot vagy rizs szórok, így nem púposodik ki a tészta sülés közben ( vakon sütés ). 200 fokon 5-7 percig sütöm.
Addig a joghurtba belekeverem a finomra vágott bazsalikomot, amit összeforgatok a vaníliás cukorral felvert habbal. Ha szükséges, kóstolás után egy kevés porcukorral pikánssá édesítem.
A kész, kihűlt linzerkosárba citromkrémet kanalazok, majd habbal díszítem.
- 1 adag citromkrém
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2-2,5 dl tejszín
- 1 tk. vaníliás cukor
- 6-8 levél bazsalikom
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés :
A citromkrémet elkészítem, és jól behűtöm.
A sütőt előmelegítem.
A linzer tésztából nagyobbacska köröket szaggatok - a kosárforma átmérőjénél pár centivel nagyobbat, hogy felérjen a tészta oldalára is, 1-1,5 cm-es peremet képezve - amit beleegyengetek a formába. Sütőpapírt helyezek a tésztára, amire babot vagy rizs szórok, így nem púposodik ki a tészta sülés közben ( vakon sütés ). 200 fokon 5-7 percig sütöm.
Addig a joghurtba belekeverem a finomra vágott bazsalikomot, amit összeforgatok a vaníliás cukorral felvert habbal. Ha szükséges, kóstolás után egy kevés porcukorral pikánssá édesítem.
A kész, kihűlt linzerkosárba citromkrémet kanalazok, majd habbal díszítem.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése