Hozzávalók :
- 2,5 - 3 dl tejszín
- 1 ek. vaníliás cukor
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 lime
- porcukor
- 1-2 tk. őrölt zselatin
a gyümölcsszószhoz
- 1,5 dl vörösbor
- 2-3 ek. nádcukor
- 5-5 dkg vörös és kék áfonya
- 5-5 dkg cseresznye és meggy
Elkészítés :
A zselatint felöntöm 1-2 ek. vízzel, hogy megduzzadjon. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verem. Belereszelem a lime héját. A lime levével felmelegítem a zselatint.
A joghurtot kikeverem egy kevés porcukorral ( pikánsan édes legyen ) 2 ek.-nyit belekeverek a zselébe, majd a tejszínhabbal és a többi joghurttal kikeverem.
Előkészített tálkákba ( én most szív alakú szilikon formát használtam ) kanalazom, majd hagyom dermedni a hűtőbe 2-4 órát.
A szószhoz az előkészített ( magozott, mosott ) gyümölcsöket lekvár sűrűségűre forralom a vörösborral és a barna cukorral.
A joghurt mousse-t a gyümölcsökkel tálalom.
Megjegyzés : Különleges ízt adhat neki, ha pár csepp málnaecetet is keverünk hozzá.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése