Hozzávalók :
- 1 adag égetett tészta
a sárga krémhez
- 1 l tej
- 2 dl víz
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor vagy vaníliarúd
- kb. 10 ek cukor
- 8 dkg porcukor
- kb. 7-8 tojásfehérje
a habhoz
- 3 d tejszín
- 1 tk. vaníliás cukor
- porcukor a tetejére
Elkészítés :
Az égetett tésztát a recept szerint elkészítem. Mikor kihűlt, a fánkok tetejét levágom.
A krémhez a fehérjéket egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verem. A tejet felforralom a cukorral, majd hozzáadom a vízben kikevert pudingport és a vaníliás cukrokat. Ha besűrűsödött, leveszem a tűzről. Belekeverem a tojáshabot és finoman, de alaposan elegyítem. Habzsákba töltöm, és a fánkokba töltöm ( mivel ilyenkor még elég forró a krém, akinek a keze nem bírja, töltheti kanállal a fánkokat ) Ha kihűlt a krém, a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot habzsák segítségével a töltött fánkra nyomom.
Porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése