Print Friendly and PDF

2015. március 27., péntek

Kolbásszal töltött karaj




Hozzávalók : 

- kb. 1 kg-os, csont nélküli sertéskaraj
- 1 szál gyulai kolbász
- só, bors
- 2 fej hagyma,
- 5-6 gerezd fokhagyma
- olaj
- rozmaring, kakukkfű

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A karajt hosszában, középen bevágom úgy, hogy óvatosan balra-jobbra mozgatom a kést a húsba. Figyelek, hogy az oldalát el ne vágjam. Épp csak a kolbász nagyságának ( átmérőjének ) megfelelő " alagút " kell.
A kolbászt betöltöm a lyukba. A karajt sózom, borsozom.
Egy tepsit kibélelek alufóliával ( kevesebb lesz a mosogatás ), amit enyhén meglocsolok olajjal. Beledobom az elnegyedelt hagymákat, a fokhagymagerezdeket és a fűszereket, majd ráfektetem a húst.
180 fokon készre sütöm.
Vékonyra szeletelve kínálom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...