Print Friendly and PDF

2015. március 23., hétfő

Medvehagymás bagett



Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 kk. cukor
- 1 csapott ek. só
- 10 + 10 dkg reszelt sajt
- 1 tojássárga
- 5 dkg vaj
- 3-5 dkg ( ízlés szerint ) apróra vágott medvehagyma
- 1 tojássárga a kenéshez

Elkészítés : 

Az élesztőt a cukorral felfuttatom a langyos tejben, majd a liszttel, sóval, 10 dkg reszelt sajttal, a tojássárgával, a vajjal és a medvehagymával tésztává gyúrom. Meleg helyen a duplájára kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kétfelé osztom. Egyesével oválissá nyújtom, majd feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és hagyom 20 percig pihenni.
Lekenem tojássárgával, majd 200 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.







Megjegyzés : Az eredeti recept AranyTepsi oldalán olvasható.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...