Hozzávalók :
- 1 közepes nagyságú fejes káposzta
- 2 fej hagyma
- olaj
- só, bors,
- 2-3 ek. nádcukor
- 1 zacskó kockatészta
- 2 kacsamell
Elkészítés :
A fejes káposztát lereszelem ( vagy robotgéppel felaprítom ), enyhén sózom, hagyom állni kb. 20-30 percet, majd kinyomkodom belőle a fölösleges nedvességet.
Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, rádobom a finomra vágott hagymát és megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, megszórom a cukorral, majd magas hőfokon megpirítom, karamellizálom.
Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzöm. A kész káposztát összeforgatom a tésztával. Sózom, borsozom.
A kacsamell zsíros részét beirdalom, majd forró serpenyőbe, a zsírral lefelé belerakom, amíg az kisül. Megfordítom, és pirosra sütöm a másik felét is.
A kacsahúst a káposztás tésztával tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése