Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 csapott ek. só
- 2,5 dl langyos víz vagy tej
- 0,5 dl olaj
- 1 tk. cukor
tölteléknek
- sajt
- kolbász
kenéshez
- 1 tojás
Elkészítés :
Az élesztőt a cukorral, 1 dl folyadékkal, valamint annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjak, kikeverem. Fél órát pihentetem.
A megkelt masszát a többi hozzávalóval tésztává gyúrom. Duplájára kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát átgyúrom, kinyújtom és 16 cikkre vágom. A szélesebb végére sajt és kolbászfalatokat teszek, majd feltekerem a tésztát úgy, hogy tekerés közben is nyújtok rajta a sodrófával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a kifliket, majd 180 fokon aranybarnára sütöm.
Megjegyzés : A recept eredetijét, és még sok más finomságot találhattok Barbinál, aki Limara receptjét készítette el.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése