Hozzávalók :
- 1 adag csörögefánk tészta
- ( házi ) narancslekvár
- olaj
- porcukor
Elkészítés :
A fánk tésztáját a recept szerint elkészítem. 10-15 percet pihentetem.
Lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd a felére, 1-2 cm-re egymástól, 1 tk.-nyi lekvárt kanalazok.
Ráhajtom a másik felét. A lekvár közötti részeket lesimítom, hogy a fölösleges levegő távozhasson.
Egy késsel, derelye,- vagy pizzavágóval kockára vágom a tésztát.
Egy magas falú lábosba olajat hevítek, majd a fánkot aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.
Megjegyzés : A fánk megnő sütés közben, így egyszerre sose rakjunk túl sok tésztát a lábosba.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése