2015. március 19., csütörtök
Narancslekvárral töltött csörögefánk
Hozzávalók :
- 1 adag csörögefánk tészta
- ( házi ) narancslekvár
- olaj
- porcukor
Elkészítés :
A fánk tésztáját a recept szerint elkészítem. 10-15 percet pihentetem.
Lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd a felére, 1-2 cm-re egymástól, 1 tk.-nyi lekvárt kanalazok.
Ráhajtom a másik felét. A lekvár közötti részeket lesimítom, hogy a fölösleges levegő távozhasson.
Egy késsel, derelye,- vagy pizzavágóval kockára vágom a tésztát.
Egy magas falú lábosba olajat hevítek, majd a fánkot aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.
Megjegyzés : A fánk megnő sütés közben, így egyszerre sose rakjunk túl sok tésztát a lábosba.
Jó étvágyat !
Címkék:
Fánk,
Liszt,
Narancslekvár,
Olaj,
Porcukor,
Rum,
Sütőpor,
Tejföl,
Tojássárga
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése