Hozzávalók :
- 75 g vaj
- 215 ml víz
- csipet só
- 95 g liszt
- 3 tojás
Elkészítés :
A vajat a vízzel felforralom. Megsózom, majd egyszerre hozzáadom a lisztet, amit gyors mozdulatokkal addig keverek, amíg sima, egynemű tésztát nem kapok, ami elválik a lábos falától. Ha langyosra hűlt, egyesével belekeverem a tojásokat. Habzsákba töltve formázom.
Előmelegített, forró, 200-220 fokos sütőben, a megfelelő alakzatban készre sütöm.
Készülhet belőle :
képviselőfánk ,
eclair fánk
profiterol,
Paris-Brest
valamint St. Honoré torta, croquembouches, stb.
Megjegyzés : A tojások nagyságát is figyelembe véve előfordulhat, hogy nem lesz szükség a receptben előírt tojásmennyiségre, az ideális tésztaállag elkészítéséhez. A tészta akkor jó, ha a fakanálról nem esik le könnyen.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése