Print Friendly and PDF

2015. március 10., kedd

Égetett/forrázott ( choux ) tészta





Hozzávalók : 

- 75 g vaj
- 215 ml víz
- csipet só
- 95 g liszt
- 3 tojás

Elkészítés : 

A vajat a vízzel felforralom. Megsózom, majd egyszerre hozzáadom a lisztet, amit gyors mozdulatokkal addig keverek, amíg sima, egynemű tésztát nem kapok, ami elválik a lábos falától. Ha langyosra hűlt, egyesével belekeverem a tojásokat. Habzsákba töltve formázom.
Előmelegített, forró, 200-220 fokos sütőben, a megfelelő alakzatban készre sütöm.
Készülhet belőle :

képviselőfánk ,


 eclair fánk



 profiterol,



 Paris-Brest



valamint St. Honoré torta, croquembouches, stb.



Megjegyzés : A tojások nagyságát is figyelembe véve előfordulhat, hogy nem lesz szükség a receptben előírt tojásmennyiségre, az ideális tésztaállag elkészítéséhez. A tészta akkor jó, ha a fakanálról nem esik le könnyen.
















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...