2016. május 31., kedd
Almás palacsinta
Hozzávalók :
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 6 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 közepes-nagyobbacska alma
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 1/4 kk. őrölt fahéj
- 1 citrom lereszelt héja
Elkészítés :
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, majd hagyom 5 percig állni.
A sárgájához adom a cukrokat, a vajat, a fűszereket ( gyömbér, citromhéj, fahéj ) és habosra keverem. Ezután hozzáadom a kinyomkodott reszelt almát, a tejet, majd a sütőporos liszttel, fehérjehabbal csomómentesre kikeverem, és lazán beleforgatom a tejszínt is.
Felforrósított palacsintasütőben egy evőkanálnyi csorgatok a masszából, elegyengetem, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Karamellszósszal, fahéjas porcukorral megszórva, vagy vaníliafagyival is tálalható.
Jó étvágyat !
Címkék:
Alma,
Citrom,
Fahéj,
Gyömbér,
Liszt,
Nádcukor,
Palacsinta,
Sütőpor,
Tej,
Tejszín,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése