2014. április 6., vasárnap
Csőben sült, triplasajtszószos palacsinta
Hozzávalók :
- 1 adag palacsinta ( a recept itt olvasható )
- 1 adag triplasajtos szósz ( a recept itt olvasható )
- 2 mini mozzarellagolyó / palacsinta
- 1/2-1 kis fej apróra vágott hagyma
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- só, fehér bors
Elkészítés :
A palacsintákat kisütöm. Főételnek személyenként 2-3 darabot számolok.
A sajtos szószt elkészítem, majd egy kicsit hűlni hagyom.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tejfölhöz keverem a reszelt sajtot, enyhén sózom, borsozom, és hozzáadom a hagymákat. Pihentetem.
A kész palacsinta közepére 2 ek. szósz kanalazok, majd ráfektetem a félbevágott mozzarellagolyókat. Négyzet alakúra hajtogatom, majd kivajazott tepsibe fektetem. Ezt ismétlem a kellő mennyiséggel.
A palacsinták tetejét megkenem a tejfölös sajttal, majd a sütőben aranybarnára sütöm.
Salátával tálalom.
Megjegyzés : A tejfölt dúsíthatjuk bacon kockákkal, erős paprikával, vagy csilivel.
Mozzarella helyett használhatunk bármilyen sajtot.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bacon,
Feta sajt,
Fokhagyma,
Főzőtejszín,
Mascarpone,
Palacsinta,
Sajt,
Szósz / Sodó,
Tejföl