2014. április 28., hétfő
Fekete-fehér piskótarolád
Hozzávalók :
- 4 tojás
- 2 x 4 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 ek. kakaópor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A fehérjéket a cukorral félkemény habbá verem, majd egyesével hozzáadom a sárgájákat is, és azokkal is folyamatosan habosítom. Ezután előveszek még egy tálat és elfelezem a sárgájás habot. Az egyikhez adom az egyik 4 dkg lisztet, és óvatosan elkeverem. A másik 4 dkg lisztből elveszek 1 evőkanálnyit, beleszitálom a kakaóport, majd kikeverem a másik tál habbal. A kétféle piskótatésztát 1-1 habzsákba töltöm.
Egy tepsibe sütőpapírral kibélelek, majd átlósan, a két tésztát felváltva, ujjnyi vastag csíkokat nyomok rá.
180 fokon kb. 8-12 perc alatt készre sütöm, majd feltekerve hagyom kihűlni.
Ízlés szerint tölthető pudinggal, vajas krémmel, tejszínhabbal, idénygyümölcsökkel.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Kakaópor,
Kevert tészta,
Liszt,
Piskóta,
Rolád / Tekercs,
Tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése