Print Friendly and PDF

2014. április 28., hétfő

Fekete-fehér piskótarolád



Hozzávalók : 

- 4 tojás
- 2 x 4 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 ek. kakaópor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A fehérjéket a cukorral félkemény habbá verem, majd egyesével hozzáadom a sárgájákat is, és azokkal is folyamatosan habosítom. Ezután előveszek még egy tálat és elfelezem a sárgájás habot. Az egyikhez adom az egyik 4 dkg lisztet, és óvatosan elkeverem. A másik 4 dkg lisztből elveszek 1 evőkanálnyit, beleszitálom a kakaóport, majd kikeverem a másik tál habbal. A kétféle piskótatésztát 1-1 habzsákba töltöm.
Egy tepsibe sütőpapírral kibélelek, majd átlósan, a két tésztát felváltva, ujjnyi vastag csíkokat nyomok rá.
180 fokon kb. 8-12 perc alatt készre sütöm, majd feltekerve hagyom kihűlni.
Ízlés szerint tölthető pudinggal, vajas krémmel, tejszínhabbal, idénygyümölcsökkel.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...