Print Friendly and PDF

2014. április 22., kedd

Házi mentás cukor




Hozzávalók : 

- mentalevél
- cukor

Elkészítés : 

Egy mozsárba teszem a mentát, és finomra morzsolom. Mikor már kiengedi az illóolajokat, és nedves állagú lesz, hozzáadok egy kevés cukrot, és azzal is tovább töröm. Ízlés szerint adagolom hozzá a cukrot, annak függvényében, hogy mennyire intenzív menta ízt szeretnék.
Ezután fóliával bélelt tálcára borítom, elsimítom és hagyom száradni egy éjszakán át.
Másnap a nagyobb, összeállt darabokat elmorzsolom, és üvegben tárolom.
Kitűnő limonádék ízesítésére, gyümölcssalátákba, poharak díszítéséhez ( crusta ), sorbet-hez.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...