Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl langyos tej
- 4 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 4 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- tej a kenéshez
- cukor a szóráshoz
Elkészítés :
1 dl tejben, egy kevés cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával jól kidagasztom. Meleg helyen a duplájára kelesztem.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Lisztezett munkafelületen a megkelt tésztát vastag hurka alakra sodrom, tenyérnyi darabokra vágom, majd gömbölyítem. Az így kapott golyókat egyesével oválisra nyújtom, feltekerem, majd csiga alakba hajtogatom
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom a tésztát, megkenem tejjel, és pihentetem 15 percig.
Ezután újra megkenem a tejjel, és megszórom cukorral a tetejét.
Aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat !