Print Friendly and PDF

2014. április 3., csütörtök

Csöröge fánk ( más néven Forgács fánk )




Hozzávalók: 

- 35 dkg liszt
- 5 tojás sárgája
- 1 kis pohár tejföl
- 2-3 cl rum
- 1 csomag sütőpor
- lekvár, porcukor a tálaláshoz

Elkészítés : 



A hozzávalókból sima, ruganyos tésztát gyúrok. Pihentetem 10 percet.



Egy lábosba olajat öntök, és felteszem a gázra melegedni.
A tésztát lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtom, majd derelyevágóval vagy egy késsel 2-3 ujjnyi széles csíkokra vágom. Ezután négyzetre, téglalapra - én rombusz alakúra - vágom. Az így kapott tésztalapok közepét átlósat bevágom, majd az egyik szemközti csücsköt áthúzom a résen.



A felforrósított olajba aranybarnára sütöm, majd papírtörlőre szedem.
Még melegen tálba halmozom, megszórom porcukorral, és ízlés szerint lekvárral kínálható.




Megjegyzés : A tészta sülés közben dagad, ezért ne tegyünk egyszerre túl sokat a lábosba.
Ha lehet, az alkoholt ne hagyjuk ki, mert segít abban, hogy a fánk ne szívja meg magát nagyon olajjal.
Túróval és lekvárral töltve is fenséges !                                                                                        





 

























Jó étvágyat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...