Print Friendly and PDF

2014. április 6., vasárnap

Triplasajtos szósz


Hozzávalók : 

- 10 szelet bacon
- 1 ek. olaj ( fokhagymás olaj )
- 3 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb. 2-2,5 dl főzőtejszín
- 25 dkg fetasajt
- 10 dkg krémsajt
- 7-8 dkg reszelt parmezán
- fehér bors
- petrezselyem

Elkészítés : 

A bacont kockára vágom, majd alacsony hőfokon az olajon elkezdem pirítani. Mikor kezdi kiengedni a zsírját, rádobom a felkockázott hagyma felét, majd a felszeletelt fokhagyma háromnegyedét.
Sózni csak finoman, hiszen a bacon már magában is elég sós !



Mikor már a hagyma is megpirult, hozzáadom a fetasajtot, és simára keverem.




Ha a feta kellően összeolvadt a szalonnás hagymával, belekeverem a krémsajtot, majd felöntöm a tejszínnel. Ekkor beledobom a maradék hagymákat is. Fűszerezem a borssal, szárított, vagy apróra vágott friss petrezselyemzölddel.
Közepes lángon, gyakori kevergetéssel összeforralom a szószt.
Lehúzom a tűzről, majd belekeverem a parmezánt is.






Megjegyzés : Pénztárca kímélő tejszín helyett 3-4 ek. 20 %-os tejfölt használni, krémsajt helyett 1 tömlős sajtkrémet, ill. parmezán helyett reszelt trappistát, edami sajtot használni.
Kitűnően alkalmas tésztákhoz, húsokhoz, de akár még tölteléknek is különböző ételekhez.










Jó étvágyat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...