Print Friendly and PDF

2014. április 14., hétfő

Uborkasaláta



Hozzávalók : 

- 2 db kigyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl 10%-os étkezési ecet
- 2-3 ek. porcukor
- víz
- só
- pirospaprika

Elkészítés : 

A kigyóuborkát vékony szeletekre vágom / gyalulom, majd besózom és hagyom állni, amíg levet ereszt.
Egy tálba szórom a porcukrot, ráöntöm az ecetet és kavarom, amíg feloldódnak a cukorszemcsék. A sós uborkát a levével együtt hozzáöntöm, beleszórom az apró kockákra vágott fokhagymát, majd felöntöm vízzel. A tetejét pirospaprikával színezem.



Megjegyzés : Az étkezési ecet helyett használhatunk almaecetet, vagy fehérborecetet is, intenzívebb ízt kölcsönöz a salátának.
Ha esetleg valaki nem kedveli a nyers fokhagymát, annak tudom ajánlani a medvehagyma szárát. Enyhe, fokhagymára emlékeztető íze visszafogottan ízesíti a saláta levét.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...