2014. április 25., péntek
Csokis répakocka, narancsos cukormázzal
Hozzávalók:
- 50 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 6 tojás
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg szeletelt mandula
- 18-19 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1-2 kk. őrölt gyömbér
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 narancs leve
- porcukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre verem.
A sárgájákat a cukrokkal, a puha vajjal, a gyömbérrel, és a narancshéjjal habosra keverem. A mandulát durvára töröm, majd a sütőporral elkevert liszthez adom.
A sárgája masszához keverem a sárgarépát, 10 dkg durvára vágott csokit, majd felváltva a lisztes keveréket és a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt, nagy alakú, lapos tepsibe simítom, majd 175 fokon kb. 30 percig sütöm.
A narancsot kifacsarom, és a levét egy tálba öntöm, majd hozzászitálok annyi porcukrot, hogy ne túl folyékony cukormázat kapjak. Bevonom vele a süteményt.
Megjegyzés : A cukormáz helyett olvasztott csokival is áthúzhatjuk a süteményt.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Étcsokoládé,
Gyömbér,
Húsvét,
Kocka,
Liszt,
Mandula,
Narancs,
Porcukor,
Répasüti,
Sárgarépa,
Sütemény,
Sütőpor,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése