2014. április 30., szerda
Tiroli parasztfánk
Hozzávalók :
a tésztához
- 20 dkg liszt
- egy csipet só
- 5 dkg hideg vaj
- 2 tojás
a töltelékhez
- 6-6 dkg aszalt szilva, mazsola, szárított füge
a sütéshez
- olaj
Elkészítés :
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok. A tölteléknek valókat apróra vágom.
Lisztezett munkafelületen a lehető legvékonyabbra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval köröket vágok a tésztából. Egy-egy tészta közepére egy kiskanálnyi gyümölcsöt teszek, majd a széleit enyhén benedvesítve félbehajtom, és összenyomkodom.
Egy lábosban olajat forrósítok, amibe a félköröket kisütöm. Papírtörlőn leitatom róla a felesleges zsiradékot, majd megszórom porcukorral.
Megjegyzés : Az aszalt,- szárított gyümölcsöket előzőleg rumba áztattam.
Jó étvágyat !
Címkék:
Aszalt gyümölcs,
Fánk,
Gyúrt tészta,
Liszt,
Tojás,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése