2014. április 3., csütörtök
Sajtos tejeskifli
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 1 kk. só
- 8 dkg vaj
- 2,5 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 1 kk. cukor
- 3 dkg olvasztott vaj
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítés :
A langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt. A többi hozzávalót elmorzsoljuk, majd élesztővel tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két felé osztom, mert így könnyebb dolgozni vele.
Lisztezett munkafelületen nagy köralakra nyújtom, mintha pizzát készítenék. Ezután 8 cikkre vágom, olvasztott vajjal megkenem, megszórom egy kevés sajttal, és a szélesebb felétől fogva feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a kifliket, megkenem a tetejét tejjel, majd megszórom reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Élesztő,
Kelt tészta,
Kifli,
Liszt,
Sajt,
Só,
Tej,
Vaj/Margarin