Print Friendly and PDF

2014. április 25., péntek

Kalácsfelfújt, aszalt szilvával




A Húsvét után megmaradt, kissé már száraz, szikkadt kalácsok " újrahasznosítására " mindig ezt a receptet húzom elő a bűvészdobozomból 😉
Egyszerű, gyors és nem utolsó szempont, hogy nagyon-nagyon finom ! 





Hozzávalók : 

- 50 dkg szikkadt, száraz kalács
- 20-25 dkg aszalt szilva
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás pudingpor ( főzős )
- 6 dl tej
- 6 ek. cukor
- rum

Elkészítés :

A sütőt előmelegítem.
Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágom, majd ízlés szerinti rummal meglocsolom ( kb. 5-7 cl-t használtam ). Hagyom állni.
A kalácsot felszeletelem.
Egy kisebb tűzálló tálat kivajazok, majd belerakosgatom szorosan egymás mellé a kalácsszeleteket. Megszórom a rumos szilvával, majd újra kalácsot rakok rá. Rétegezem a hozzávalókat, amíg el nem fogynak. Kb. 3-4 emelet lesz belőle.
A tojást, a tejet, a cukrot és a pudingport jól elkeverem, majd egy merőkanál segítségével rámerem a kalácsra. Pár percig hagyom állni, majd kézzel lenyomkodom a szeleteket, hogy beszívják a tojásos pudingot.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 40-50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy készen van-e.
Tejszínhabbal, lekvárral, csokiszósszal tálalható.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...