Hozzávalók :
25-30 kicsi, vagy kb. 12-15 nagyobb darabhoz
- 60 dkg liszt
- 2 tojássárga
- 3,5 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
tölteléknek
- baracklekvár
a lekenéshez
- tojásfehérje
Elkészítés :
1,5 dl tejben és 1 ek. cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kidagasztom.
Meleg helyen duplájára kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát elfelezem, majd egyesével kinyújtom, téglalapokra vágom. 1 tk. lekvárt teszek a közepére, majd a széleket összecsippentem, hogy sülés közben ne folyjon ki a lekvár.
Kicsi buktákat formázok a lezárt tésztából, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatok. Lekenem a fehérjével, 20-30 percet pihentetem, majd óvatosan újra lekenem.
A sütiket 180 fokon, kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése