2016. április 16., szombat
Sült csirkecomb, sajtos, burgonyapürével töltött krumplival és salátával
Hozzávalók :
5 személyre
- 5 db. felső csirkecomb
- olaj
- 2 fej hagyma
- só, bors
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 tk. csilipehely ( elhagyható )
a burgonyakörethez
- kb. 70 dkg - 1 kg burgonya
- ízlés szerint meleg/forró főzőtejszín vagy tej
- ízlés szerint vaj
- kevés frissen reszelt szerecsendió
- só, fehérbors
- kb. 20-30 dkg reszelt sajt
a körethez, ízlés szerint
- csalamádé vagy káposztasaláta
- zöldsaláta, hagymával és uborkával
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt. Egy fazékba felteszek vizet forrni.
A csirkéről lefejtem a bőrt, lemosom és papírtörlővel megtörölgetem. Sózom, borsozom, megszórom a csilivel, majd egy enyhén, olajjal meglocsolt tepsibe rakom, ami aljára előzőleg felkarikáztam a hagymát, beledobtam héjastul a fokhagymát. 185-190 fokon, kb. 35-45 perc alatt pirosra sütöm.
Amíg sül a hús, megtisztítom a krumplit ( ha mód van rá, válasszunk nagyjából egyforma darabokat ), hosszában félbevágom és sós, forrásban lévő vízben ' al dente ' ( roppanósan puhára ) főzöm. Ezután leszűröm róla a vizet, és még melegen kivájom a belsejét, vigyázva, hogy a széle ne törjön el. Az így kapott kis csónakokat egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom és meglocsolom egy kevés olajjal. A kivájt belsejéből - a vajjal, a tejjel, és a fűszerekkel - burgonyapürét készítek. A pürét visszatöltöm a burgonyába és megszórom a sajttal. 190 fokon ropogósra sütöm.
A csirkét a töltött burgonyával és salátával tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Burgonya,
Csili,
Csirkehús,
Fokhagyma,
Főzőtejszín,
Köret,
Olaj,
Sajt,
Saláta,
Sült hús,
Szerecsendió,
Vaj/Margarin,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése