Az eredeti carpaccio nyers marhabélszínből készül, hajszálvékonyra szeletelve, parmezánforgáccsal, olívaolajjal, ecettel vagy citrommal meglocsolva, ruccolasalátával.
Mivel nyers húst sosem ennék, de a nyers zöldségeket imádom, elkészítettem húsvéti salátának az én carpaccio-mat.
Hozzávalók :
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 2-3 nagy paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2-3 szem retek
- 10 dkg vékonyra szeletelt sajt
Elkészítés :
A zöldségeket megmosom, majd gyalun/reszelőn vékonyra szeletelem.
Egy tálra halmozva tálalom.
Megjegyzés : A saláta tetszés,- és ízlés szerinti idényzöldségekkel, változatosan elkészíthető.
Aki úgy szereti, dressinget is kínálhat mellé.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése