Print Friendly and PDF

2016. április 1., péntek

Tejszínes-lecsós húsgombóc




Hozzávalók : 

- 3 db kicsumázott, felkockázott paprika
- 2 db felkockázott paradicsom
- 10 dkg bacon
- olaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2-3 dl főző tejszín
- 1 zacskó kagylótészta
a húsgombóchoz
- 50 dkg darált hús
- 1 ek. mustár
- 1 közepes fej, finomra aprított hagyma
- 1 gerezd, finomra aprított fokhagyma
- só, bors

Elkészítés : 

A húsgombóc hozzávalóit összegyúrom, majd golyókat formázok a masszából.
Egy serpenyőbe 1-2 ek. olajat öntök. Ezen pirítom meg a felkockázott szalonnát a hagymákkal. Ezután belekeverem a paprikát, paradicsomot és alaplével vagy vízzel felöntöm. Sózom, borsozom, belerakom a gombócokat. Ha a hús félig megpuhult, felöntöm a tejszínnel.
A szószhoz főtt kagyló tésztát főzök.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...