2016. április 1., péntek
Tejszínes-lecsós húsgombóc
Hozzávalók :
- 3 db kicsumázott, felkockázott paprika
- 2 db felkockázott paradicsom
- 10 dkg bacon
- olaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2-3 dl főző tejszín
- 1 zacskó kagylótészta
a húsgombóchoz
- 50 dkg darált hús
- 1 ek. mustár
- 1 közepes fej, finomra aprított hagyma
- 1 gerezd, finomra aprított fokhagyma
- só, bors
Elkészítés :
A húsgombóc hozzávalóit összegyúrom, majd golyókat formázok a masszából.
Egy serpenyőbe 1-2 ek. olajat öntök. Ezen pirítom meg a felkockázott szalonnát a hagymákkal. Ezután belekeverem a paprikát, paradicsomot és alaplével vagy vízzel felöntöm. Sózom, borsozom, belerakom a gombócokat. Ha a hús félig megpuhult, felöntöm a tejszínnel.
A szószhoz főtt kagyló tésztát főzök.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bacon,
Darált hús,
Fokhagyma,
Főtt tészta,
Húsgombóc,
Lecsó,
Mustár,
Olaj,
Paprika,
Paradicsom,
Tejszín,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése