Print Friendly and PDF

2016. április 13., szerda

Mentás-citromos cukor



Hozzávalók : 

- 1 nagy csokor menta
- 1 nagyobbacska citrom ( ha lehet, kezeletlen héjú )
- ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés : 

A lemosott, megszárítgatott menta leveleit lecsippentem a szárról, és egy mozsárba tépkedem. Erre reszelem rá a citrom héját, ( csak a sárga héjat, szigorúan a fehér rész nélkül ), majd egy kevés cukrot adok hozzá. Ezt a keveréket alaposan összetöröm a mozsárban, amíg a menta és a citrom kiengedi az illóolajait, és megszínezik a cukrot. Ezután " hígítom " az illatos elegyet még cukorral, ízlés szerint kialakítva az arányokat.



A cukrot ezt követően fóliára szórom, hogy egy éjszakát álljon szobahőmérsékleten, vagyis kiszáradjon és befőttes üvegbe szórva tárolható legyen anélkül, hogy összeragadjon.





Megjegyzés : Kiváló limonádé édesítésére, fagylaltok, süteménykrémek,- és szószok, gyümölcslevesek ízesítésére.













Egészségünkre !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...