2016. április 13., szerda
Mentás-citromos cukor
Hozzávalók :
- 1 nagy csokor menta
- 1 nagyobbacska citrom ( ha lehet, kezeletlen héjú )
- ízlés szerint kristálycukor
Elkészítés :
A lemosott, megszárítgatott menta leveleit lecsippentem a szárról, és egy mozsárba tépkedem. Erre reszelem rá a citrom héját, ( csak a sárga héjat, szigorúan a fehér rész nélkül ), majd egy kevés cukrot adok hozzá. Ezt a keveréket alaposan összetöröm a mozsárban, amíg a menta és a citrom kiengedi az illóolajait, és megszínezik a cukrot. Ezután " hígítom " az illatos elegyet még cukorral, ízlés szerint kialakítva az arányokat.
A cukrot ezt követően fóliára szórom, hogy egy éjszakát álljon szobahőmérsékleten, vagyis kiszáradjon és befőttes üvegbe szórva tárolható legyen anélkül, hogy összeragadjon.
Megjegyzés : Kiváló limonádé édesítésére, fagylaltok, süteménykrémek,- és szószok, gyümölcslevesek ízesítésére.
Egészségünkre !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése