2016. április 18., hétfő
Grízes tészta, baracklekvárral
Hozzávalók :
- 1 zacskó metélt tészta ( széles vagy rövid metélt )
- 20 dkg búzadara
- olaj
- 2,5 dl meleg víz
tálaláshoz
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítés :
Egy serpenyőben, 1-2 ek. olajon a darát aranybarnára pirítom, majd felöntöm a vízzel és addig kevergetem, amíg beszívva az összes folyadékot, morzsalékossá nem válik.
A tésztát forrásban lévő, enyhén sós és olajos vízben kifőzöm. Leszűröm, lecsöpögtetem, egy nagyobb tálba teszem. Meglocsolom 1 ek. olajjal, átkeverem, majd a puha grízt hozzákeverem.
Porcukorral megszórva, lekvárral meglocsolva tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Baracklekvár,
Búzadara,
Édes főétel,
Főtt tészta,
Olaj,
Porcukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése