Print Friendly and PDF

2016. április 18., hétfő

Grízes tészta, baracklekvárral



Hozzávalók : 

- 1 zacskó metélt tészta ( széles vagy rövid metélt )
- 20 dkg búzadara
- olaj
- 2,5 dl meleg víz
tálaláshoz
- baracklekvár
- porcukor

Elkészítés : 

Egy serpenyőben, 1-2 ek. olajon a darát aranybarnára pirítom, majd felöntöm a vízzel és addig kevergetem, amíg beszívva az összes folyadékot, morzsalékossá nem válik.
A tésztát forrásban lévő, enyhén sós és olajos vízben kifőzöm. Leszűröm, lecsöpögtetem, egy nagyobb tálba teszem. Meglocsolom 1 ek. olajjal, átkeverem, majd a puha grízt hozzákeverem.
Porcukorral megszórva, lekvárral meglocsolva tálalom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...