2016. április 4., hétfő
Mézes krémes - ahogy én készítem
Hozzávalók :
- 52 dkg liszt
- 1,5 tk. szódabikarbóna
- 15 dkg nádcukor
- 6 dkg vaj
- 5 ek. méz
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
a " töltelékhez "
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 4 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10-15 dkg vaj
- 15-20 dkg sárgabaracklekvár
a tetejére
- kb. 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés :
A krémhez felforralok 2,5 dl tejet a cukorral, majd a maradék tejben kikevert pudingporral besűrítem. Fóliával betakarom, és hagyom hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
A mézes lapokhoz egy lábosban a vajat, a mézet és a cukrot felolvasztom. Belekeverem a szódabikarbónát és a tojásokat. Jól kikeverem ! ( Nem kell megijedni, ha habos lesz ) Hozzáadom a lisztet és összegyúrom. 3 részre osztom, tepsi nagyságúra kinyújtom, majd egyesével, 180 fokon kb. 7-12 perc alatt, megsütöm a lapokat, Ha kész, hagyom hűlni.
A kihűlt pudingot a vajjal kihabosítom. A felét az egyik mézes lapra kenem, így teszek a lekvár felével is, majd rárakom a második lapot. Erre rásimítom a maradék krémet, majd a maradék lekvárt, és befedem a harmadik lappal. A tetejét bevonom a vízgőzön felolvasztott csokival.
Egy éjszakát pihentetem, majd másnap szeletekre vágva kínálom.
Megjegyzés : A mézes lapok receptje TraRita sütödéjéből való.
Jó étvágyat !
Címkék:
Baracklekvár,
Cukor,
Étcsokoládé,
Húsvét,
Karácsony,
Liszt,
Méz,
Nádcukor,
Pudingpor,
Sütemény,
Szódabikarbóna,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése