Hozzávalók :
5 személyre
- 5 felső csirkecomb
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-4 ek. méz, ízlés szerint
- kb. 0,5-1,5 dl mustár, ízlés szerint
- só, bors
- 1 tk. majoránna
köretnek
- 1 adag céklaleves palacsinta
- 1/2 adag palacsinta
Elkészítés :
A csirkecombról lefejtem a bőrét és megmosom.
A palacsintákat a recept szerint elkészítem, kisütöm. Ha kihűlt, metéltre vágom és tálalásig félreteszem
Egy serpenyőbe megdinsztelem a finomra vágott hagymákat, majd hozzáadom a mézet és a mustárt, jól elkeverem. Sózom, borsozom, fűszerezem, belerakom a csirkét és felöntöm vízzel. Fedő alatt puhára párolom, majd fedő nélkül kissé besűrítem a szószt, vigyázva, hogy le ne égjen.
A szószos csirkét a palacsintával tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése