Print Friendly and PDF

2016. május 8., vasárnap

Mákos muffin, almapürével




Hozzávalók : 
a muffinhoz

- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom
- 1/2 kk. őrölt fahéj
az almapüréhez
- 3 közepesen nagy alma
- ízlés szerint cukor
- 1 citrom
- őrölt fahéj

Elkészítés : 

Az almát meghámozom, kivágom a magházát, majd felkockázom. Egy lábosba szórom. Ráreszelem a citrom héját, belecsavarom a levét, ízesítem egy kevés fahéjjal és annyi cukorral, hogy pikáns ízt kapjak. Magas lángon, a saját levében pár perc alatt megpárolom, majd lé nélkül az almát leturmixolom. Hagyom langyosra hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, majd simára keverem. Szilikonos muffin sütőformát 3/4 részig töltök a tésztával, aminek a tetejére egy evőkanálnyit kanalazok a püréből.
180 fokon, kb. 20-30 perc alatt készre sütöm.
Porcukorral meghintve tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...