Ezt a fogást hívhatnám akár hamis pekingi kacsának is, de ez tényleg annyira hamis, hogy bűn lenne így nevezni :)
Hozzávalók :
- 1/2 adag palacsintatészta
tölteléknek
- 1 nagyobb darab füstölt kacsamell
- 1 fej jégsaláta
- 1 közepes nagyságú sárgarépa
- 1 db. kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- csiliszósz vagy csilis ketchup
- 1-2 db. paradicsom
Elkészítés :
A palacsintákat a recept szerint elkészítem, kisütöm. A bőr nélküli kacsamellet felszeletelem.
A salátát felszeletelem, a paradicsomokat kimagozom, majd a répával, uborkával és újhagymával együtt gyufaszál vékony csíkokra ( julienne -re ) vágom.
Tálaláskor alufóliára vagy sütőpapírra tett palacsintára halmozok vegyesen a zöldségekből, 2-3 szelet kacsamellet rakok rá, és csilis ketchup-ot nyomok a tetejére. Felhajtom a palacsinta hozzám közel eső, alsó részét a töltelékek kb. közepéig, majd oldalról feltekerem, így könnyebb megfogni és evés közben talán nem esik annyira szét.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése