2016. május 2., hétfő
Kolbászkával töltött kifli
Hozzávalók :
- 1 adag tejes kifli tészta
- debreceni kolbászkák
a lekenéshez
- 0,5 dl tej
Elkészítés :
A kifli tésztáját a recept szerint elkészítem, és kelni hagyom.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen félbeveszem a tésztát, ami egyenként kör alakúra kinyújtok és cikkekre vágok. A szélesebbik felére teszek egy kis darab kolbászt, feltekerem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. A kifliket ezután lekenem tejjel és hagyom langyos helyen 15-20 percig pihenni. Ha az idő lejárt, óvatosan újra lekenem a tetejüket, majd 180 fokon aranybarnára sütöm őket.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Élesztő,
Kifli,
Liszt,
Só,
Sós/Sajtos sütemény,
Tej,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése