Print Friendly and PDF

2016. május 4., szerda

Magvas kenyérke



Hozzávalók : 

- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 5 ek. tökmagolaj
- 3 ek. napraforgóolaj
- 1,5 dl joghurt
- 1/2 tk. só
- 10 dkg reszelt sajt
- 1/2 tk. szárított oregánó
- frissen őrölt bors
- 2-2 ek. nagyobb darabra aprított tökmag, napraforgómag, szeletelt mandula

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat az olajjal kissé kihabosítom, majd a többi hozzávalóval csomómentesre keverem. A magokból egy keveset félreteszek, a többit a masszához adom.
Sütőpapírral bélelt, vekni vagy pástétomformába simítom a masszát, megszórom a félretett magokkal és 175 fokon, 30-40 percig sütöm. Tűpróba !
Ha kész, a formába hagyom kihűlni.
Szeletekre vágva kínálom.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...