2016. május 4., szerda
Magvas kenyérke
Hozzávalók :
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 5 ek. tökmagolaj
- 3 ek. napraforgóolaj
- 1,5 dl joghurt
- 1/2 tk. só
- 10 dkg reszelt sajt
- 1/2 tk. szárított oregánó
- frissen őrölt bors
- 2-2 ek. nagyobb darabra aprított tökmag, napraforgómag, szeletelt mandula
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat az olajjal kissé kihabosítom, majd a többi hozzávalóval csomómentesre keverem. A magokból egy keveset félreteszek, a többit a masszához adom.
Sütőpapírral bélelt, vekni vagy pástétomformába simítom a masszát, megszórom a félretett magokkal és 175 fokon, 30-40 percig sütöm. Tűpróba !
Ha kész, a formába hagyom kihűlni.
Szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bors,
Joghurt,
Kenyérfélék,
Liszt,
Mandula,
Napraforgómag,
Olaj,
Oregánó,
Sajt,
Só,
Sütőpor,
Tojás,
Tökmag
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése