2016. május 25., szerda
Pásztorpite
Hozzávalók :
a püréhez
- 1 kg burgonya
- só, bors
- szerecsendió
- tejszín vagy tej
- vaj
a raguhoz
- 75 dkg darált hús
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- 10 dkg mirelit kukorica
- 2 szál sárgarépa
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1-2 ek. sűrített paradicsom
- só, bors
- olaj
- 1-2 ek. pirospaprika
- oregánó, kakukkfű
Elkészítés :
A püréhez a burgonyát meghámozom, és enyhén sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd krumplinyomóval áttöröm. Adok hozzá vajat és tejszínt/tejet, vagyis selymesen sima burgonyapürét készítek. Ízesítem sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Félrerakom.
Előmelegítem a sütőt.
A raguhoz egy serpenyőbe zsírjára sütöm a kockára vágott szalonnát. Kiveszem a darabkákat és a visszamaradt zsiradékon fehéredésig pirítom a húst. Ekkor hozzáadom a paradicsompürét, a finomra vágott hagymákat, a szalonnát, a kukoricát, zöldborsót, és a kis darabokra vágott répát. Sózom, borsozom, zöldfűszerekkel ízesítem és megszórom pirospaprikával. Felöntöm vízzel és fedő alatt puhára párolom. Ha kell, hagyom fedő nélkül rotyogni pár percig, hogy elfőjön a felesleges víz..
Egy tepsi aljára kanalazom a zöldséges-húsos ragut, majd befedem a burgonyapürével. Villával barázdákat karcolok a püré tetejére.
190-200 fokon aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bacon,
Burgonya,
Darált hús,
Egytálétel,
Fokhagyma,
Fűszerpaprika,
Kakukkfű,
Kukorica,
Olaj,
Oregánó,
Petrezselyem,
Sárgarépa,
Szerecsendió,
Tej,
Vaj/Margarin,
Vöröshagyma,
Zöldborsó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése