Hozzávalók :
5 személyre
a salátához
- 3-5 db. nagyobb paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 1 újhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve vagy 1-2 ek. ecet
- 1/2 csokor petrezselyem ( vagy koriander )
- 1 ek. porcukor
- só, bors
a muffinhoz
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 1,2 dl olaj
- 1,5 dl joghurt
- 1/2 tk. só
- 10 dkg sonka, felkockázva
- 5-8 dkg bacon vagy egyéb füstölt szalonna
- 1/2 tk. szárított oregánó
- frissen őrölt bors
a frittata-hoz
kb. 20-22 cm átmérőjű serpenyőhöz
- 8-9 db közepes-nagyobbacska tojás
- só, bors
- 1/2-1/2 sárga és piros kaliforniai paprika
- 1/2 kisebb cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 újhagyma
- 1 tk. szárított bazsalikom
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A muffinhoz a szalonnát felkockázom és pirosra, ropogósra sütöm. A tojásokat az olajjal habosra keverem, majd a zsírból kikanalazott szalonnával és a többi hozzávalóval simára kikeverem.
Sütőpapírral bélelt vekni vagy pástétomformába simítom a masszát és 175-180 fokon, 35-45 perc alatt készre sütöm ( tűpróba! ) Hagyom kissé kihűlni.
A salátához paradicsomokat és a fokhagymát kockára vágom és egy tálba teszem. Hozzászeletelem a lila hagymát, az újhagymát. Megszórom a finomra aprított petrezselyemmel. Sózom, borsozom, meghintem a porcukorral, meglocsolom a kifacsart citromlével, majd jó alaposan összekeverem.
Tálalásig hűtőben tárolom, hogy összeérjenek az ízek.
A frittatához a zöldségeket kisebb kockára vágom és egy edénybe összekeverem. Sózom, borsozom. 3-4 tojást egy tálban elhabarok, és 2-3 evőkanálnyi zöldségkeveréket adok hozzá Egy öntöttvas ( sütőben használható ) serpenyőt felforrósítok, picit meglocsolom a szalonna kisült zsírjával, majd beleöntöm a tojást, amit a nyél mozgatásával szépen elterítek. Rákanalazok még egy picit a hagymás paprika keverékből. Ha már megsült az alja és a széle, a forró sütőbe teszem 7-9 percre.
A cikkekre vágott tojáslepényt a muffinnal és a salátával tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése